Nyuszi párna percek alatt

Mi más lenne aktuálisabb így Húsvéthoz közeledve, mint az ünnepre való hangolódás? Különösen most. Még nagyobb hangsúlyt fektetünk a gyermekekkel való foglalkozásra, a velük együtt eltöltött 'karantén(én)időre'.

Előrebocsátom, varrós anyuka vagyok, ám ennek a tündéri nyúlnak és elkészítése módjának nem tudtam ellenállni, hiszen úgy ad gyors élményt, hogy villámgyorsan kiszabható és összeállítható.


Az eredeti elkészült nyuszi cca 25 cm magas, persze megállja a helyét dekorációként polcon, kosárban, vagy épp párnaként a kanapén. A dologban az a nagyszerű, hogy változatos színekből készítve egy egész vidám nyuszicsalád díszítheti az otthonunkat.

Anyag- és eszközszükséglet:

  • kb 30×30 cm-s textilnégyzet, legjobb a rugalmatlan pamutvászon, farmer, flanel
  • letölthető, nyomtatható, vagy a képernyőn átmásolható MINTA
  • olló
  • tömőanyag (vatelin vagy tömőgyöngy)
  • ragasztópisztoly
  • spárga vagy szalag a nyakkendőnek.

A kinyert sablonnal átmásoljuk a mintát az anyagra. Ügyeljünk arra, hogy a két textilt tükörképként vágjuk ki.
Ragasztópisztollyal csíkot húzunk a forma szélére és összeillesztjük a másik anyagdarabbal. A talp részen hagyjunk ki egy kb 8-9 cm-s nyílást, melyen keresztül megtömjük a nyuszi testét vatelinnel, tömőgyönggyel. Ez utóbbit elegyengetjük a füleknél, a fejénél, majd a ragasztópisztollyal zárjuk a tömőrést. Kis pompom farkincát házilag is készíthetünk neki, erről íme videó, vagy egy vattagombócot is ragaszthatunk a helyére.


Jó szórakozást és örömteli készülődést kívánok!

Forrás: motherthyme

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Ünnepi girland

Festős nap